TUT ELİMİ DERNEĞİ ANNELERLE EL ELE

tut-elimi-dernegi-annelerle-el-ele_5e17dTut Elimi Derneği tarafında Sevgi Evlerinde ki bakıcı annelere eğitim verilerek annelerin çocuklarla iletişimini artırdıklarını dikkat çeken Tut Elimi Dernek Başkanı Şule Yörük “Bizim amacımız dernek olarak bakıcı annelerin, devlet korumasında ki çocuklara daha iyi iletişim kurumalarını ve çocuklardaki farkındalıkları ön plana çıkarmalarını sağlamak” dedi.

Edirne Tut Elimi Derneği ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü iş birliği ile sevgi evlerinde yaşayan devlet korumasında ki çocuklara bakıcılık yapan bakıcı annelere çocuklarla daha iyi iletişim kurumları için BHG Eğitim Danışmanlığı  tarafın dan Tut  Elimi Derneği aracılığı ile eğitimler veriliyor. devlet koruması altındaki Edirne Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı kurum ve çocuk evlerinde kalan çocuklar için kurduklarını söyleyen Tut Elimi Dernek Başkanı Şule Yörük ve Dernek üyesi Ayşegül Yörük Sevgi evlerinde görev yapan bakıcı annelerle birebir ilgilenerek eğitim veren Gül Meltem Akcan’a  Başkan Şule Yörük tarafından hayat ağacı kolyesi armağan edildi.

Edirne Tut Elimi Dernek Başkanı  Şule Yörük; “ Tut Elimi Edirne  derneği olarak çocuk evlerinde bulunan bakım elemanları yani bakıcı annelerin çocuklarımızla daha iyi iletişim kurması ve kendilerini daha iyi geliştirmesi adına Gül Akçan hanım efendiden destek alıyoruz.onlar için kişisel gelişim seminerleri düzenliyoruz. Gül hanım aynı zamanda derneğimizin gönülüsü fahri üyemiz kendisi elimizden tutuyor ve bu tarz eğitimlere geliyor. Bizde derneğimiz adına bakım elemanı bakıcı annelere bu tür etkinlikler yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz”dedi.
Biz bu işe gömülü olarak elimizi taşın altına koyarak gönüllülük esasında yaptıklarını belirten BHG Eğitim Danışmanı  Gül Meltem Akcan ; “ Biz  İstanbul da  bir eğitim danışma şirketiyiz. 2016-2017’di de Tut Ellimi Edirne derneği ile beraber yaptığımız sosyal sorumluluk projesi bu.  İki yıldan beri annelerimize farklı gruplarda iletişim ,takım çalışmaları işbirliği dayanışma, çocuklarımıza nasıl yaklaşırlarsa daha iyi daha verimli olurlar. Kendilerini nasıl geliştirilirse daha etkili olurlar farklı farklı tarihlerde eğitim veriyoruz. Bazen worlk up şeklinde veriyoruz bugünde  o şekilde uyguluyoruz. Bazen teorik anlatıyoruz testlerle destekliyoruz, kendilerini görmesi için aktiviteler koyuyoruz kendilerini canlandırıcı hem iş hem de özel hayatlarında geçirecekleri mesajları veriyoruz.Erişkinler olduğu için biz prensip gereği yaşayarak öğrenmelerini istiyoruz ve böyle çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu da  dördüncü modülümüz artık annelerin içinde ki o  öz güveni ortaya çıkartmak, yaratıcılıklarını fark edip çocuklarda ki gelişmiş noktaları daha iyi görmelerini sağlayacak bir çalışma hazırladık. Bugün bu çalışmayı yapıcağız kendileri ile. Küçük egzersizlerle kendilerini tanıdılar ve grup çalışmaları ile  sunumlar yaparak sonrasında da marş mani çalışmalarımız var kendileri ile dalga geçecekleri  yazılar yazarak bugünü tamamlayacağız. Bu aynı modülü çocuklarımızın tatil olduğunda yanı modülü okulların tatil olduğu döneme getirip dernek ve bakanlığın izin verdiği sürece. Biz aslında bu projeyi Tut Elimi Edirne ile birlikte uzun yıllar el ele uzun yıllar götürmek istiyoruz. Bu proje bizi de geliştiriyor.Bu insanlara dokunduğumuz da çok farklı bir dünyanın içinde olduğumuzu hissettiriyor. Bu sosyal sorumluluk projesi bizim için çok önemli biz yılın başında bir palamla yapıyoruz nasıl verimli olabiliriz ve dernek ona bakıyor bu programlar bizim için çok iyidir deyip tarihler koyarak programlarımızı yapıyoruz. Ve biz annelere verdiğimiz eğitim karşılığını bakıcı anneler de çocukların üzerinde ne kadar etkili olduğunu görünce daha mutlu oluyoruz, her şey para değil gönülülük esasında yaptığımız bu eğitimler sonucunda Allah bizim işlerimizi daha çok rast getiriyor” dedi.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir